Onze omgeving leent zich uitstekend voor zowel een kort als lang verblijf ... 

 

Met t strand en de Schoorlse duinen op nog geen 8 kilometer van ons af , maar ook Alkmaar , Hoorn en Amsterdam binnen een straal van 20-45 kilometer mogen we ons best wel centraal gelegen in noord-holland noemen . En toch zo op 5 minuutjes van de snelweg lekker landelijk rustig. 

 

T prachtige lintdorp Nieuwe Niedorp op loopafstand , met zn leuke geveltjes en prachtige heere-boerderijen laat een mooi beeld zie van west friesland op z,n mooist ... schaapjes in de wei , met natuurlijk in t voorjaar de lammetjes ! 

 

Maar ook t heerlijke Schagen met al z,n terrassen rondom de imposante kerk , haar bijzondere westfriese marktdagen ( tien donderdagen rond de grote vakantie ) met zijn historische optocht . En t prachtige winkelbestand ligt met zijn 9 kilometer afstand binnen handbereik. 

 

Alkmaar met haar kaasmarkt op vrijdag is voor de toeristische liefhebber zeker een must , maar ook t buitenmuseum in Enkhuizen moet je eens geweest zijn !

 

Dagje eiland hoppen ?  Dan moet je echt oversteken naar Texel , Den Helder is daarvoor de plaats , en met 15 minuten met de veerboot sta je in een heel andere wereld. 

 

Zaanse Schans , Broeker veiling , Marinemuseum , en t Kremlin hier net om de hoek , allemaal absolute bezoekjes waard . 

 

Sportief gezien ook veel mogelijkheden , 18 holes golfbaan t Oude Reghthuys ligt op 500 meter vanaf De Appelhoeve we brengen u er graag heen ! En zwemmen , fietsen , bowlen ... t ligt allemaal binnen enkele kilometers van onze lokatie. 

 

Cullinair is Schagen top met zo een 14 restaurants rond t marktplein in alle prijs klasse s echt de moeite waard om aan te gaan . Maar ook op 600 meter bij ons vandaan een van de allerbeste aziatische restaurants , daar waar oosters eten een verwennerij wordt . En een ierse pub , aan de andere kant van ons dorp ... met muziek en dito eetwerk ... hoe leuk is dat !

 

Brocante sneup liefhebbers komen ook in onze omgeving zeker aan hun trekken , diverse leuke adresjes vindt je in de map op de kamers , en die alleen al geven je een flinke dag besteding als je dat leuk vindt.

 

Natuurlijk op en rondom De Appelhoeve is er ook zat te doen ...   Lekker relaxen in de tuin , op je kamer , of zoek een heerlijk plekje op de 1,5 ha die de Appelhoeve groot is ...

Je handen uit de mouwen steken ... dr is altijd wel wat te doen , met Marco de paardenstallen doen , boompje snoeien , hekje repareren ...   onthaasten in een pure vorm ... 

Niks mis mee ... 

 

Je bent welkom !

Op De Appelhoeve